“Tiramisu” pentru copii cu fructe cu crema de ciocolata alba

Am pus ghilimele pentru ca nu este un tiramisu si nu i-am gasit inca un nume. Dati-mi idei si voi:)

E un desert simplu cu piscoturi inmuiate in sirop. Eu am folosit sirop de trandafiri. Crema este un ganache de ciocolata alba.

2 pachetele piscoturi

300 ml frisca lichida

300 g ciocolata alba

Fructe la alegere

Menta pt decor

Sirop de fructe cu apa plata

Am pregatit ganache-ul de la pranz. Am dat in clocot frisca lichida si am turnat-o peste ciocolata alba bucatele. In live am folosit 400 cu 400 dar a fost foarte multa. Cred ca pt 2 pachetele de piscoturi sunt de ajuns 300 ml de frisca si 300 g ciocolata.

Am lasat 5 minute frisca fierbinte peste ciocolata, apoi am amestecst pana s-a omogenizat. Am lasat crema la racit pe blat, apoi am bagat-o cateva ore la frigider (minim 3 ore).

Am scos crema si am batut-o la mixer pana cand s-a intarit sa o pot folosi. Se intareste, credeti-ma. Dati la mixer. Se spumeaza frumos.

Am pus un rand de piscoturi inmuiate in sirop, am pus un strat de crema si am presarat afine proaspete pe care le-am presat usor cu degetele in crema. A urmat al doilea rand de piscoturi inmuiate si inca un strat de crema. Am pus o gramada de fructe deasupra- afine si coacaze si am ornat cu foi de menta proaspete si feliute de lime, taiate subtire.

Abia astept maine sa vad sectiunile:) Prefer tava patrata dar n-am mai avut, asa ca am folosit un vas de iena oval. Ca aspect, e minunat. Acum sa vedem cum se taie:)

Spor la bucatarit:)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: