Trebuie sa faci pe proasta ca sa il faci pe el fericit?

Screenshot_20170425-114512Din capul locului va spun ca postarea asta chiar e o intrebare, neavand inca un punct de vedere pe care sa il sustin cu tarie.

In timp ce beam o limonada cu ghimbir si busuioc intr-o zi cu soare pe o terasa foarte misto, m-am trezit intr-o discutie neasteptata cu o fata foarte revoltata pe evolutia femeii. Teoria ei, relativ simpla (si totusi atat de actuala si profunda), m-a pus pe ganduri: femeile se impart in trei categorii!

1. Femeile “clasice” care n-au asteptari de la viata, materialiste, care se multumesc cu o viata mediocra, pentru care aparentele sunt totul. Unele curve sau mai putin curve, uneori necurve deloc, pentru care scopul e sa se marite, sau sa aiba unul care sa le intretina, sa aiba copii, sa fie mereu de acord cu ce zice el, pentru ca oricum nu le pasa. Nu fac cariera, nu le intereseaza sa lase ceva in urma lor. Feminismul pentru ele are conotatie de sexy-sluga. E atat de intalnita specia incat nici nu necesita mai multa descriere. Postarea nu e despre ele.

2. Femeia “puternica”. Da, e desteapta, frumoasa, independenta…dar de multe ori, nefericita. In urma cu peste 100 de ani, lua nastere feminismul si emanciparea femeii. Si s-au luptat si s-au scremut si au indurat ca Iisus pe cruce, sa demonstreze ca sunt capabile sa faca orice ar face si un barbat. Si intr-adevar, zi de zi, femeia termina cu magna cum laude. Aplauze! Si apoi se lasa cortina… ce e in culise nu se vede niciodata din public.

Cred ca undeva pe drum, a avut loc o mutatie genetica. Femeii i-au crescut coaie! Atat de mari incat sperie orice barbat. De aici, toate femeile de cariera singure, incapabile sa mentina o relatie sanatoasa si echilibrata. In sanul relatiei cred ca are loc o lupta de cocosi. Cu cat femeia devine mai puternica si se umfla in “oo”, nu in pene, cu atat mai mult el devine mai vulnerabil si i se desumfla fuduliile. Si probabil ca ala e momentul cand, hop-hop, apare una din aia de la categoria 1 care ii sufla-n ele pana pocnesc. Si pam-pam, puternica noastra ramane singura, cu coaiele ei umflate cu tot.

3. Ei, si ultima categorie, pe care fata din fata mea o expunea cu o mare admiratie: desteapta care face pe proasta. Cu reversul medaliei suntem obisnuiti, ca totii prostii fac pe desteptii, dar sa te duca capul sa faci pe prostul trebuie sa fii cu adevarat intelept.

Femeia asta ideala, cica, are coaie, dar nu le umfla niciodata in fata cocosului. In filmul ei, e regizorul si nu personajul principal. Are cariera, dar nu o aduce niciodata pe “puternica” acasa. Stie ca poate sa-si desfunde singura teava infundata, dar o va cere mereu lui sa o faca. Are toate raspunsurile si solutiile la orice, insa ii va cere mereu si lui parerea. Nu o sa dea cu pumnul in masa, ci o sa-l gadile acolo unde stie ca ii place lui. Nu o sa intre prima in restaurant, chiar daca de multe ori, ea e cea care va achita nota. O sa il laude pentru achizitiile facute, desi ea ar fi obtinut un pret mai bun.

Si cel mai important, stie ca singurul loc unde trebuie sa stea deasupra, e in pat! Bang-bang-bang, si toata lumea e fericita!

De fapt, faci pe proasta si amandoi sunteti fericiti! Nu vreau sa-mi sara feministele in cap, dar cred ca undeva pe drum, ne-am cam pierdut din feminitate. Barbatul “Rhett Butler” care domesticeste iapa salbatica, nu prea exista. Si ala a plecat “pe aripile vantului” la finalul filmului. Deci, despre ce vorbim aici?

Bunica-mea ar rezuma totul la “zici ca el si faci ca tine”.

Astept controverse!

Advertisement

5 thoughts on “Trebuie sa faci pe proasta ca sa il faci pe el fericit?

  1. Am avut norocul sa citesc in urma cu multi ani o carte numita “The 7 Habits of Highly Effective People” care mi-a elucidat o serie de dileme existentiale.

    Prima categorie descrisa aici e cea a oamenilor dependenti, a doua – independenti, iar a treia – interdependenti. Nu ai cum sa fii fericit cata vreme te situezi in una din primele doua categorii – si asta e valabil in general la oameni, nu doar la femei – insa multa lume nici macar nu stie asta… Cel mai trist e cazul celor independenti care ori nu stiu sau nu pot sa treaca pe a treia treapta, ori nici macar nu au auzit de existenta ei…

    Frumos articol si frumos scris. Felicitari Romanita si sper ca tu ai ajuns pe a treia treapta.

  2. Adevarul este ca ne lovim de prea multi barbati care fug de femei puternice si destepte.. Devin frustrati ..Saracutii ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: