Tu cat poposesti?

Nu astept mult pana sa iau atitudine. Fiecare circumstanta noua din viata mea a necesitat noi masuri de punere in miscare. Niciodata nu am stat pe loc. Ma adaptez oricarei situatii. Dar asta nu inseamna ca ma schimb. Asta nu inseamna ca sunt alta de fiecare data. Am doar mai multe unelte de supravietuire pe care le scot in functie de misiune. Nu am nevoie de tot odata. Daca sunt in desert, doar n-o sa-mi scot undita. Dar daca ne-am vazut doar in desert, nu poti sa-mi spui ca nu stiu sa pescuiesc!

Viata e un drum (mult prea cliseic, stiu, dar chiar e) numai ca nu poti sa spui ca ai dat inapoi niciodata. Viata nu are marsarier. Poate ramai oleaca pe loc, dar niciodata inapoi! Asta ar insemna sa avem masina timpului si sa derulam nitel. Pana una alta, masina timpului nu exista, asa ca expresia “dai inapoi”, dupa legile fizicii si ale logicii, este imposibila. Si o mai aud si pe aia cu “orice ar fi, MERG INAINTE”…pai..da, stiu, ori mergi…inainte, ca am stabilit deja ca inapoi nu se poate, ori stai nitel pe loc pana te impinge viata! Si atunci, daca nu esti tu la carma, cine stie pe unde te umbla si pe unde te aduna…

 

Da, poate dai de drumuri mai cu gropi, daca stai in Romania, cu siguranta dai in gropi la orice cotitura, dar nici cu drumurile astea din occident nu mi-e rusine. Fac slalom si p’aci.

Dar merg, avansez orice ar fi. Nu e ca si cand ai avea de ales. Viata chiar te impinge de la spate chiar si atunci cand ramai fara combustibil.

Te impinge cu chiu si vai pana la prima pompa de benzina. Si daca esti falit, iti face plinul pe datorie si tot mai departe te duci.

Viata nu te asteapta. Ai doua variante. Te lasi impins si purtat de turma sau iti iei avant si iti cuceresti drumul! Stiti benzile alea din aeroporturi sau metrouri, unde e corespondenta lunga? Daca ai apucat sa te urci, ori stai ca bou’, si pierzi timpul, ori bagi oleaca de sprint ca iepurele si ajungi mai repede. Mai devreme sau mai tarziu, tot acolo ajungi. Numai ca… daca ajungi printre ultimi, risti sa nu mai gasesti loc in fata… si ce pacat e sa treaca viata in parada si tu nici sa n-o vezi!

De fiecare data mai imi schimb blana cand mai fac cate-un popas de alimentare..dar vorba ‘ceea …lupu-si schimba paru’, da’ naravu’, ba!

Tu cat poposesti?

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: